2019-2020 BAHAR DÖNEMİ MİMARİ PROJE 2-3 FİNAL TESLİMİNDE İSTENENLER

MİMARİ PROJE 2
ÖDEV
Proje konunuz "zanaat mekânları" tasarımınızın final ödevi tesliminde istenenleri pafta sunum tekniği ile hazırlamanız beklenmektedir. Pafta 50x70 boyutlarında, sayısı artırılabilir yatay ya da dikey kullanımlı olabilir ödevinizin son teslim tarihi 10 Temmuz 2020 tarihidir.

Final ödevi tesliminde istenenler:
 Konsept Paftası (Oluşturulan projenin ana fikrini, program açılımını, yer ve zaman bağımsızlığını, çevre ve ortamı tanımlayan anlatım çizimleri içermek üzere)
 1/200 Vaziyet Planı ve 2 tane Kesit Siluet
 1/100 Kat Planları yakın çevre ilişkisi gösterilerek
 1/100 2 Kesit + 4 Görünüş
 Maket teslimi yerine geçecek ve maket kriterlerin de değerlendirilecek, üç boyutu destekleyen yakın çevre verileni ifade eden bütüncül perspektifler (en az iki tane).
 Maximum 5 dakikalık projenin anlatımının yapıldığı video anlatımı (ses +görüntü)

Sunum tekniği: : hazırladığınız sunum paftalarınızın fotoğraflarını tek tek çekerek pdf formatına dönüştürülmesi ve dönüştürülen tüm pdf lerinizi tek bir pdf dosyasında birleştirerek, dosya adı olarak adınızı-soyadınızı ve öğrenci numaranızın yazılıp, hem eders.trakya.edu.tr adresine yüklemeniz, hem de proje yürütücülerinin mail adresine göndererek teslim etmeniz beklenmektedir.

 Final ödevi olarak hazırlanan paftalar Bologna Kriterleri kapsamında “Final notu” (jüri değerlendirmesi) olarak değerlendirilecektir.

Dikkat edilmesi gerekenler
 Elle çizimin zorunlu olduğu dikkate alınarak, bilgisayar ortamında yapılan sunumlar teslim niteliğinde kabul edilmeyecektir.
 Paftaların fotoğrafları çekilip pdf haline dönüştürüldükten sonra, pdf lerin okunaklılığı, mutlaka kontrol edilmelidir, okunamayan/anlaşılamayan çizim/ yazı değerlendirmeye eksik alınacaktır.
 Video süre sınırının aşılmaması zorunludur, bilginize.

MİMARİ PROJE 3
ÖDEV
Proje konunuz "çok katlı konut" tasarımınızın final ödevi tesliminde istenenleri pafta sunum tekniği ile hazırlamanız beklenmektedir. Pafta 100x70 boyutlarında, sayısı artırılabilir yatay ya da dikey kullanımlı olabilir ödevinizin son teslim tarihi 10 Temmuz 2020 tarihidir.

Final ödevi tesliminde istenenler:
 Konsept Paftası (arsa verilerini, genel alan içindeki konumunu, ihtiyaç programını, emsal hesaplamaları, tasarım kararlarını ve yaklaşımınızın çizimlerini içermek üzere)
 1/500 Vaziyet Planı ve 2 tane Kesit Siluet
 1/200 zemin kat planı (bütünleşik tüm blok planlarını kapsayan)
 1/200 diğer kat planları
 1/200 2 Kesit ve 4 Görünüş
 Maximum 5 dakikalık projenin anlatımının yapıldığı video anlatımı (ses+görüntü).

Sunum tekniği:
hazırladığınız sunum paftalarınızın fotoğraflarını tek tek çekerek pdf formatına dönüştürülmesi ve dönüştürülmüş pdf lerinizi tek bir pdf dosyasında birleştirerek, dosya adı olarak adınızı-soyadınızı ve öğrenci numaranızın yazılıp, hem eders.trakya.edu.tr adresine yüklemeniz, hem de proje yürütücülerinin mail adresine göndererek teslim etmeniz beklenmektedir.

 Final ödevi olarak hazırlanan paftalar Bologna Kriterleri kapsamında “Final notu” (jüri değerlendirmesi) olarak değerlendirilecektir.

Dikkat edilmesi gerekenler
 Paftaların fotoğrafları çekilip pdf haline dönüştürüldükten sonra, pdf lerin okunaklılığı, mutlaka kontrol edilmelidir, okunamayan/anlaşılamayan çizim/ yazı değerlendirmeye eksik alınacaktır.
 Video süre sınırının aşılmaması zorunludur, bilginize.

En iyi dileklerimle, iyi çalışmalar

Bu içerik 17.06.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 780 kez okundu.