DİJİTAL OLARAK YÜRÜTÜLECEK TELAFİ DERSLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Ders programı için tıklayınız.

Öğrenciden ders materyali, dersin programda belirlenen günü içinde istenecek olup, materyalin formatı, gönderiliş şekli, gönderim saati ve değerlendirmenin yapılış yöntemi ders yürütücüsünün tercihine bırakılmıştır. Dersler video konferans programları (Zoom, Google Meet, Microsoft Teams), sosyal platformlar (facebook, whatsapp) ya da e-mail seçenekleri kullanılarak yürütülebilir. Bu süreçte sadece yürütücü tarafından dersin yürütülüşüne dair bilgi verebilecek ekran fotoğrafı, video ya da ses kaydı yapılabilecektir.

Arasınav ve Final değerlendirmeleri, ders kapsamında belirlenmiş olan ve en az 3 kişiden oluşan jüri üyelerinin eşzamanlı olarak görüşebileceği bir ortamda kapalı jüri sisteminde yapılacak olup, değerlendirme sonucu yazılı bir rapor olarak öğrenciye bildirilecektir.

Proje teslimlerinde öğrenciden portfolyo ve malzeme almadaki güçlük nedeniyle maket istenmeyecek olup onların yerine destekleyici ek çalışma ve perspektifler kullanmaları tavsiye edilmektedir. Kapalı jüride öğrencinin kendi projesini açıklayabilmesine yardımcı olacak, maximum 5 dakikalık video hazırlaması ve final sürecinde teslim etmesi beklenenler arasında yer alacaktır.

Final değerlendirmelerinin, öğrenci açısından açık ve net anlaşılır sonuçlanması açısından, her projenin niteliğine göre yürütücüleri tarafından farklı şekilde oluşturulacak değerlendirme formu yardımıyla yapılması yerinde olacaktır. 

Diploma projesi ara oturumları; 2.ön jüri, 03.06.2020 tarihinde, 3.ön jüri, 17.06.2020 tarihinde yapılacaktır. Teslimleri aynı gün saat 09.30 a kadar tamamlanacak olup, dönem başında belirlenen jüri üyeleri tarafından birlikte ve kapalı jüri şeklinde değerlendirilecektir. Proje dosyasında belirtilen istenenler listesindeki CD, Portfolyo ve maket bu süreçte istenmemektedir. Yerine öğrencinin bulunmadığı kapalı jüride kendi projesini açıklayabilmesine yardımcı olacak, maximum 5 dakikalık video eklenmiştir. Ön jürilerin notlandırma, değerlendirme ve önerilerini içeren raporlar 3 işgünü içinde Bölüm sayfasından yayınlanacaktır.

Bu içerik 22.05.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 4258 kez okundu.